Zomerse hutsepot - Piet Vereecke
Tijdsduur:
1 uur
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 2 Ardeense varkenshaasjes (ongeveer 1kg)
- 1 bussel lente-ui, in schuine ringen gesneden
- 2 teentjes look, gesnipperd
- 1 bussel wortelen, in stukjes
- 250 g diepvrieserwten
- 1 kropsla
- 1 kg aardappelen (zacht kokend), in blokjes
- Peper/zout/muskaat
- 3 el gehakte peterselie
Bereidingswijze:
1. Bak in een grote stoofpot het varkenshaasjes rondom rond aan in wat boter op een hoog vuur.
2. Voeg de lente-ui , knoflook en stukjes wortel toe. Roerbak en voeg de erwtjes en de in grove stukken gesneden sla toe.
3. Voeg de aardappelstukjes toe en vul aan met water tot het geheel net onderstaat. Breng eerst aan de kook, zet daarna het vuur zachter en laat gedurende 25 minuten stoven.
4. Proef, breng verder op smaak met nootmuskaat, peper en een beetje zout. Snijd het vlees in plakjes. Verdeel alles over een grote schaal. Strooi er wat peterselie over en serveer meteen.
PIET VEREECKE
Piet is sinds 2006 actief binnen Belgian Pork Group. Hij startte als productieverantwoordelijke bij Westvlees, trok vervolgens naar Lovenfosse en werd in 2016 coördinator van de Human Resource Business Partners. Vandaag werkt hij iets dichter bij huis als Plant manager bij Van Bogaert. Op vrije zondagnamiddagen houdt hij ervan om tijd door te brengen in zijn keuken. Dit recept vraagt namelijk wat voorbereiding, maar dat heb je ervoor over als je weet tot welke gezellige momenten het leidt met zijn kinderen. Net zoals hij er als kind van genoot om de voeten onder tafel te schuiven bij dit gerecht.