Varkensgebraad met gebakken krieltjes, boontjes en munt - Frankie Soenen
Tijdsduur:
50 minuten
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 g Ardeens varkensgebraad
- 600 g krielaardappelen
- 300 g fijne groene boontjes
- 50 g boter + extra om in te vetten
- Peper en zout
- 2 el gehakte peterselie
- 2 el gehakte munt
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het varkensgebraad in een ingevette ovenschotel en laat 10 minuten rusten op kamertemperatuur.
2. Zet het gebraad in de oven gedurende 35-45 minuten. Spoel de krieltjes, halverwege de gaar tijd van het vlees, halveer de krieltjes in de lengte en kook ze gaar in 20 minuten in gezouten water, giet af. Laat het vlees rusten onder aluminiumfolie, alvorens aan te snijden.
3. Breng gezouten water aan de kook en blancheer er de gekuiste boontjes in, gedurende 8-10 minuten. Hak de peterselie en munt fijn. Bak de uitgelekte krieltjes in de boter en kruid met peper en zout.
4. Serveer het gebraad met de krieltjes en de boontjes, strooi er de gehakte kruiden over.
FRANKIE SOENEN
Al 41(!) jaar kunnen we op Frankie rekenen als chauffeur. Eerst leverde hij ons varkensvlees enkel in België, maar na een tijdje verruimde deze rustige, vriendelijke, flexibele en zelfstandige chauffeur zijn actieradius tot gans Europa. De laatste jaren vind je hem vooral op Britse wegen, een keuze waar hij geen spijt van heeft. Het verkeer is er aangenamer, de wegen zijn er ruimer. Ook als hij in België is, zoekt hij graag de rust op, al is het dan niet achter het stuur. Dan trekt hij er graag met zijn paard op uit, samen met het hele gezin.