Rijstensoep - Betje Netten
Tijdsduur:
45 minuten
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 600 gram prei
- 120 g rijst
- 3 grote aardappelen, in stukjes
- 2 rookworsten
- 250 g gehakt
- 5 bouillon blokjes (kip of rund)
- 2,5 liter water
- Boter, om te bakken
Bereidingswijze
1. Spoel de prei en snijd in fijne ringen. Fruit de prei en aardappel in wat boter. Voeg 2,5 l heet water en de bouillonblokjes toe. Laat 10 minuten koken.
2. Voeg de rijst toe. Snijd de rookworst eerst in de lengte doormidden en daarna in plakjes. Voeg toe en laat nog 10 minuten koken.
3. Rol balletjes van het gehakt en voeg toe aan de soep. Breng verder nog op smaak met peper (zout zal niet nodig zijn). Als de balletje komen boven drijven is de soep klaar. Laat nog 10 minuten rusten en serveer.
BETJE NETTEN
Betje kennen we sinds een jaar als de immer enthousiaste Nederlandse collega die bij Comeco verantwoordelijk is voor het verpakken van onze verse producten. Ze wil ons verrassen met een heerlijk recept dat al generaties lang doorgegeven wordt binnen haar familie. Ideaal voor wie tijdens koude dagen wil genieten van een eenvoudig warm gerecht. Proberen maar!