Overslaan en naar de inhoud gaan
Our recipes

Varkenswangen met groenten -Vicky & Marcel

TIJDSDUUR

1 uur 40 minuten

INGREDIËNTEN voor 4 personen

  •  1,2 kg varkenswangen
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 5 grote tomaten, in blokjes
  • 2 a 3 grote ajuinen
  • 2 a 3 grote wortelen
  • 150 g champignons, in plakjes
  • 200 g fijne groene bonen
  • 3 el tomatenpuree
  • peper en zout
  • 1 el paprikapoeder
  • boter, om te bakken
  • 1 el sausbinder 

BEREIDINGSWIJZE

Snipper de uien fijn. Fruit ze glazig in een grote stoofpot met wat boter. Voeg de varkenswangen toe en bak het vlees rondom rond goudbruin. Voeg de tomatenstukjes toe. Snijd de paprika en wortel fijn en meng door het vlees. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Voeg water toe tot het geheel net onder staat, breng aan de kook. Zet eens het kookt, het vuur zachter en laat onder deksel verder garen gedurende 55 minuten. Roer regelmatig om. Voeg tomatenpuree, champignons en boontjes toe en laat nog zachtjes verder garen gedurende 15 minuten. Breng de stoofpot verder op smaak met peper en zout, bind de saus eventueel met een lichte sausbinder indien de saus te lopend is, lekker met gekookte aardappelen.