Varkenswangen met groenten -Vicky & Marcel
TIJDSDUUR
1 uur 40 minuten
INGREDIËNTEN voor 4 personen
- 1,2 kg varkenswangen
- 1 rode en 1 groene paprika
- 5 grote tomaten, in blokjes
- 2 a 3 grote ajuinen
- 2 a 3 grote wortelen
- 150 g champignons, in plakjes
- 200 g fijne groene bonen
- 3 el tomatenpuree
- peper en zout
- 1 el paprikapoeder
- boter, om te bakken
- 1 el sausbinder
BEREIDINGSWIJZE
Snipper de uien fijn. Fruit ze glazig in een grote stoofpot met wat boter. Voeg de varkenswangen toe en bak het vlees rondom rond goudbruin. Voeg de tomatenstukjes toe. Snijd de paprika en wortel fijn en meng door het vlees. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Voeg water toe tot het geheel net onder staat, breng aan de kook. Zet eens het kookt, het vuur zachter en laat onder deksel verder garen gedurende 55 minuten. Roer regelmatig om. Voeg tomatenpuree, champignons en boontjes toe en laat nog zachtjes verder garen gedurende 15 minuten. Breng de stoofpot verder op smaak met peper en zout, bind de saus eventueel met een lichte sausbinder indien de saus te lopend is, lekker met gekookte aardappelen.
VICKY EN MARCEL
Het was bij Comeco dat de vonk oversloeg tussen Vicky en Marcel, afkomstig uit Duitsland. Marcel drijft er – uiteraard op een diervriendelijke manier - in de stallen de geleverde varkens, Vicky is dan weer verantwoordelijke op de verpakkingsafdeling. Samen hebben ze intussen twee prachtige dochters. Met dit gerecht tracht Marcel een stukje Duitse cultuur door te geven aan zijn kinderen. Momenteel beperken ze zich nog tot het roeren in de potten, maar later zullen ze ongetwijfeld hun eigen interpretatie geven aan dit recept dat traditioneel buiten op een open vuur klaargemaakt wordt. De kids verkiezen er pasta bij, al zijn échte Belgische frietjes ook een absolute aanrader.