Overslaan en naar de inhoud gaan
Our recipes

Varkenstongen met ajuinsaus- Kristien Van Royen

TIJDSDUUR

2 uur 40 minuten

INGREDIËNTEN: voor 4 personen

  •  2 varkenstongen
  • bouquet marmite (wortel, selder, prei)
  • bouquet garni (tijm, laurier, peterseliestengels)
  • 8 ajuinen
  • 1 sjalot
  • blik witte bonen
  • krielaardappelen
  • 125 g boter
  • 1 el witte wijnazijn
  • 250 g peultjes
  • peper – zout
  • gekookte krielaardappelen

BEREIDINGSWIJZE

Leg de varkenstongen 1 nacht in gezouten water in de koelkast. Laat de tongen 10 min koken, giet af en spoel af zodat alle vuil verdwenen is. Breng ze terug aan de kook samen met een prei, selder, wortel, peterseliestengels, ajuin, look en een bouquet garni. Kruid met peper en zout. Laat ongeveer 2.5u koken. Haal de varkenstongen uit de bouillon en pel ze. Indien gewenst snij in schijfjes. Pel 6 à 7 dikke ajuinen en snijd ze in halve ringen van 3 a 4 cm. Laat ongeveer 125 g boter smelten en voeg de ajuin toe. Laat ongeveer 4u stoven tot de ajuin een bruine kleur heeft. Voeg wat water toe en een soeplepel witten wijn azijn. Kruid met peper en zout. Laat alles inkoken en dik met een beetje maïzena. Blancheer de peultjes gedurende 6 minuten in gezouten water. Git af en laat ze schrikken in koud water. Net voor het opdienen voeg je een blik witte bonen die die vooraf gespoeld werden onder koud water toe aan de ajuinsaus. Serveer de tong met de peultjes en met kleine gekookte krielaardappelen.